PSD se dezice de premierul Sorin Grindeanu și de noua mână dreaptă a acestuia, Victor Ponta, numit vineri secretar general al Guvernului.

Într=un comunicat de presă transmis vineri seară, PSD susține că Grindeanu și Ponta au fost excluși – deși statutul prevede altceva: ei trebuie dați afară de organizațiile locale din care fac parte, iar dacă vor contesta decizia, râmân în partid până la o sentință judecătorească definitivă.  

(Este cazul lui Daniel Constantin, de care Călin Popescu Tăriceanu a crezut că s-a debarasat la congresul ALDE convocat intempestiv, dar “Ăla Micu” se judecă la tribunal cu partidul, astfel că încă este copreședinte al partidului și, evident, parte la guvernare).

“PSD condamnă categoric tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, precizează PSD.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version