PSD critică proiectul Legii plafoanelor și pe premierul Florin Cîţu care l-a propus, întrucât nu a ţinut cont de opinia Consiliului Economic şi Social (CES).

Cîțu a dovedit „lipsă de viziune” şi „egocentrism” în proiectul pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021, spun parlamentarii social-democrați.

„Ce vedem în Legea plafoanelor, pe care o dezbatem astăzi? Constatăm lipsa de viziune a premierului „selfie”. Cel care, în egocentrismul lui, nu ţine cont de niciuna dintre opiniile celor care sunt chemaţi să se pronunţe asupra acestei legi. Vorbesc aici de Consiliul Economic Social, care spune că Legea plafoanelor este una care nu permite dezvoltarea României, care nu permite ca salariul minim pe economie să crească. Este o lege care pune nişte plafoane care nu vor permite dezvoltarea României, aşa cum ar trebui şi va urma un buget al austerităţii (…)”, a acuzat, în plen, senatorul PSD Radu Oprea.

Senatorul PSD a adăugat că ceea ce propune premierul este o creştere pe datorie, un buget al „sărăcirii populaţiei din România”.

„Dacă părinţii lui au avut bani să-l trimită pe la studii în SUA, când în România nu reuşea să termine o facultate sau o şcoală (n.r. Florin Cîţu), am să-i spun că ceea ce ne propune este o creştere pe datorie şi să se uite cu atenţie că datoria publică creşte cu 80 de miliarde, iar creşterea PIB-ului nominal doar cu 76 de miliarde de lei. Aceasta este realitatea din spatele cifrelor pe care astăzi, pe repede înainte, Guvernul de dreapta le propune, o creştere pe datorie, fără o perspectivă de dezvoltare a României. Este un buget care va urma al austerităţii, al tăierilor, al sărăcirii populaţiei din România. Grupul senatorial din PSD va vota împotriva acestei legi”, a mai spus Oprea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version