Conducerea PSD decide miercuri, în ședința CEX, dacă parlamentarii social-democrați vor participa la votul de învestire a Guvernului Orban II.

​Comitetul Executiv (CEX) al PSD se reunește la ora 16.00, la Parlament.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților Alfred Simonis a declarat, marți, că PSD îi va solicita premierului desemnat să facă noi propuneri de miniștrii în locul celor care au primit aviz negativ în comisii.

În cazul în care Ludovic Orban nu va desemna nume noi, PSD va boicota ședința din 24 februarie prin care trebuie dat votul pentru învestirea cabinetului.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja că a sesizat Avocatul Poporului în legătură cu ordonanța de urgență care reglementează alegerile anticipate, act normativ care „a legiferat practic turismul electoral”.

Alte subiecte care ar putea fi pe ordinea de zi a ședinței CEx de miercuri sunt cel legat de modificarea statutului PSD și chestiunile organizatorice în vederea Congresului partidului în care va fi aleasă conducerea formațiunii.

Este posibil ca data Congresului să rămână 29 februarie, iar evenimentul să aibă loc la Palatul Parlamentului și nu la Sala Palatului, cum a fost cel din iunie 2019 unde a fost aleasă Viorica Dăncilă la șefia PSD. Motivul este că vor fi mai puțini delegați care vor participa la Congres, au explicat sursele menționate.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version