Fostul senator PSD Georgică Severin nu a mai fost ales parlamentar la alegerile din decembrie 2016 dar își primește plata pentru prestațiile de la Antena 3 și România TV: va fi membru titular în CA al SRTV, la propunerea premierului Sorin Grindeanu.

Severin a fost validat, marți, de comisiile de cultură ale Parlamentului.

“Experiența mea, dincolo de faptul că aproape 10 ani am deținut și condus un post de televiziune, un post de radio și presă scrisă în provincie, din 2008 până în 2016 am fost senator și membru al Comisiei pentru cultură și media a Senatului, iar în perioada 2012 – 2016 am deținut și funcția de președinte al comisiei. În acest fel am putut să urmăresc, atât prin activitatea de control parlamentar, cât și prin proiectele legislative pe care le-am dezbătut și inițiat în această perioadă, activitatea SRTV”, a spus Georgică Severin la audieri.

“Este un moment extrem de delicat al societății și, în același timp, un moment bun, pentru că prin trecerea la finanțarea integrală la buget practic s-au rezolvat problemele datoriilor istorice. Asistăm astfel la o resetare a situației economice a SRTV, care poate să demonstreze în acest moment în ce măsură are capacitatea să se impună din nou pe piață”, a adăugat el.

De la 1 februarie a fost eliminată taxa radio-tv iar Guvernul Grindeanu a suplimnetat anul acesta cu peste 600% bugetul TVR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version