Ședința de plen a Parlamentului în care trebuia dat votul de „(ne)învestire” a Guvernului Orban II s-a închis după circa 1 minut, din lipsă de cvorum.

Au fost prezenți numai 188 de parlamentari din totalul de 465, iar cvorumul se întrunea dacă erau prezenți minim 233 de senatori și deputați.

Cu o oră înainte de începerea ședinței, Curtea Constituțională a României (CCR) a admis contestația PSD privind desemnarea, de către președintele Klaus Iohannis,  să urmărească 

Adio, Guvernul Orban! Adio, anticipate! CCR a admis contestația PSD pe desemnarea liderului PNL ca premier după ce a fost demis

Parlamentarii PSR, Pro România, ALDE și UDMR anunțaseră deja că nu vor fi prezenți la ședință.

În aceste condiții, ședința a fost amânată, dar anticipatele nu mai au nicio șansă. 

Președintele Klaus Iohannis trebuie să desemneze urgent un alt prim-ministru, care va avea la dispoziție 10 zile pentru formarea unui nou guvern.

PSD nu va mai propune premierul, așa cum a făcut anterior cu Remus Pricopie, a anunțat deja Marcel Ciolacu.

Guvernul Orban a picat, în 5 februarie, prin votul Parlamentului, însă a doua zi, în 6 februarie, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic ”întâiul” să formeze un nou guvern.

Numai că Orban a vrut să-și păstreze același Cabinet, astfel că merge la vot în Parlament, tot luni, cu aceiași miniștri.

Este un tertip utilizat de PNL pentru a ajunge la alegeri parlamentare anticipate. Numai că nu i-a ieșit.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version