PSD îi reproșează secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), că nu a dat aviz pentru prezentarea programului de guvernare al noii Coaliții.

Oamenii lui Marcel Ciolacu trimit săgeți și către PNL, care a fost favorizat de Arafat să organizeze cu 5.000 de oameni congresul din 25 septembrie de la Romexpo, în plin val 4 al pandemiei de coronavirus, când nu erau permise mai mult de 300 de persoane în spațiile închise.

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!”, a transmis PSD pe Facebook.

Mai mult, cei 5.000 de participanți la congresul PNL nu au purtat masca sanitară. La sesizările mass-media, Poliţia Capitalei a sancţionat doar firma de pază de la Congresul PNL, cu o amendă de 5.000 de lei, pentru că avea obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă cu privire la nereguli: nerespectarea distanţei fizice şi nepurtarea măştii de protecţie. De asemenea, organizatorii au primit amenda maximă – 10.000 de lei.

Însă nu au fost amendați nici președintele Klaus Iohannis, prezent fără mască la congres, nici noul lider al PNL, Florin Cîțu.

„PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!”, se mai arată arată în mesaj postat de social-democrați pe pagina oficială a partidului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version