PSD nu îl mai susține pe Toni Greblă la șefia Autorității Electorale Permanente (AEP) și caută alt candidat, după ce PNL nu a fost e acord cu acesta.

Marți, a fost scoasă de pe ordinea de zi a plenurui reunit al Parlamentului numirea noului șef la AEP. 

De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunțase încă de săptămâna trecută, după ce Greblă fusese avizat de comisiile juridice ale Parlamentului, că alegerea șefului AEP se amână cu două săptămâni.

Concret, numirea lui Toni Greblă la șefia AEP a ajuns la un blocaj, PNL anunțând că ar vrea un independent la șefia acestei instituții.

Toni Greblă (PSD), la un pas să devină șeful AEP; dar PNL s-a sucit și vrea un independent. Ciolacu: „Votul, peste două săptămâni”

Ciolacu se declarase optimist: „Experienţa domnului Greblă poate să asigure independenţa la AEP”. Dar iată că acesta s-a lovit de încrâncenarea liberalilor.

Acum, calendarul pentru numirea noului șef la AEP a fost prelungit până la finalul luni. Astfel, până pe 17 martie se vor face nominalizări, pe 24 martie vor avea loc audierile, iar pe 28 martie se va supune la vot noua propunere, în plenul reunit al celor două camere.

Toni Greblă, care este prefectul Capitalei, era în cărți să devină preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), în locul demisionarului Mitulețu-Buică, judecat pentru corupție.

UPDATE! Șeful AEP, Mituleţu-Buică, trimis în judecată pentru abuz în serviciu (3 infracțiuni)
Șeful AEP, Mitulețu Buică, a demisionat, dar mai stă o lună; ANI l-a reclamat că și-a angajat cumnata consilier
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version