PSD s-a răzgândit pentru a doua oară, marți, după ce a aflat că Guvernul Orban nu va adopta OUG privind alegerea prin vot indirect (de către consilieri) a președinților de consilii județene (CJ), astfel că Birourile Permanente s-au reunite după-amiază și au stabilit că moțiunea de cenzură va fi votată miercuri la ora 12.00. 

Astfel, Guvernul Orban va cădea cu tot cu alegerea primarilor în două tururi. Iar alegerea președinților de CJ se va face exact cum a dorit Guvernul Dăncilă, în OUG 40/2019 – act normativ susținut prin semnătură inclusiv de cei 6 președinți de CJ ai PNL.

În schimb vor fi alegeri parlamentare anticipate. Guvernul Orban tocmai a adoptat o ordonanță de urgență privind anticipatele.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a argumentat decizia de a vota, totuși, miercuri moțiunea de cenzură, prin faptul că Guvernul Orban a adoptat nu mai puțin de 24 de ordonanțe de urgență.

Aceasta a fost strategia prelmierului Orban: adoptarea a 24 de OUG, ca să forțeze mâna PSD, dar înțelegerea cu Ciolacu se vede de pe lună!

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version