Noul ministru al sănătății, Alexandru Rafila (PSD), l-a atacat dur pe liderul PNL, Florin Cîțu, vineri, la Parlament, pe tema introducerii certificatului COVID.

Cîțu a luat foc după ce PSD a eliminat din proiectuld e lege prin care era acordat un timp limitat de 45 de zile pentru testarea angajaților pe banii statului. Draftul prevede acum acordarea pe termen nelimitat a testelor din bani publici.

„Nu poți să susții pe termen nelimitat testarea pe banii statului, atât timp cât există un vaccin gratuit”, a acuzat Cîțu.

Rafila a replicat: „Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic  în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi privat, în condiţiile în care proiectul de lege al PNL se referă strict la sectorul medical”.

El a insistat că toate criticile vin din partea celor care nu au făcut nimic pentru evitarea valului 4 care a fost un dezastru sanitar.

„În loc să fie introdus certificatul COVID în iulie, când a fost o creștere susținută a cazurilor, Guvernul Cîțu a ales să relaxeze măsurile restrictive, care au avut ca rezultat, în cele din urmă, mii de morți din cauza COVID-19.

„Mi se pare o chestiune de conotație politică dorința de a pune în discuție funcționarea acestei Coaliții decât o chestiune care să țină de sănătate publică. (…) A fost un draft al proiectului de lege. Dacă nu se dorește să lucrăm și să continuăm această situație de haos și de incapacitate a statului român de a lua niște măsuri în timp util și distrugem încă de la prima încercare un astfel de document , atunci cei care pun în pericol adoptarea acestui document fac un atentat la sănătatea publică. M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs informațiile”, a mai spus Rafila.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version