Proiectul Ordonanței de urgență (OUG) privind majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2022 a intrat pe circuit pentru avizările interministeriale, urmând a fi aprobat în ședința de miercurea viitoare a Guvernului, a anunțat ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi.

Va fi însă o creștere de doar 10%, reprezentând de fapt indexarea cu indicele inflației, fentată de PNL în ultimii 2 ani. PSD a uitat, la rânsul său, de majorarea de 40% a pensiilor, ce ar fi trebuit aplicată încă de la 1 septembrie 2020, pe legea inițiată chiar de social-democrați și votată inclusiv de PNL. 

„Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri (15 decembrie – n.r.) cred că va fi adoptată ordonanța”, a spus Marius Budăi, miercuri seara, la România TV.

Punctul de pensie va creşte cu 10% de la 1 ianuarie 2022. 

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei. Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1.442 de lei la valoarea de 1.586 de lei”

Totodată, ministrul a anunțat majorarea alocațiilor pentru copii: „Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu.”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version