Telenovela desemnării noului preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a încheiat, urmând ca Florin Iordache să asigure, cel puţin până în toamnă, interimatul.

Florin Iordache (sursa foto gazetaoltului.ro)
Florin Iordache (sursa foto gazetaoltului.ro)

După ce l-au debarcat pe Valeriu Zgonea, fostul lor coleg din PSD, din fruntea Camerei Deputaţilor, social-democraţii au studiat mai multe variante pentru stabilirea noului preşedinte.

S-a vehiculat mult varianta Victor Ponta. La un moment dat, fostul premier a beneficiat inclusiv de susţinerea verbală a lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Luni, când era convins de debarcarea lui Zgonea, Ponta a precizat că este dispus să preia şefia Camerei Deputaţilor, însă numai în cazul în care beneficiază în continuare de susţinerea lui Dragnea.

Preşedintele PSD a dat de înţeles că nu se pune problema ca el să nu-l mai susţină pe Ponta. Totuşi, marţi, situaţia s-a schimbat radical.

De teamă că Ponta îi va lua faţa în interiorul partidului, Dragnea s-a gândit cum să o dea la întors. Mai întâi a apărut varianta Rovana Plumb.

În cele din urmă, liderii PSD au anunţat că cel puţin până în toamnă, respectiv până la alegerile parlamentare din noiembrie, preşedintele Camerei Deputaţilor va rămâne Florin Iordache, cel care a fost instalat interimar imediat după înlăturarea lui Zgonea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version