Raluca Prună nu împărtășește “pesimismul din jur” după rezultatul alegerilor parlamentare, când PNL – principalul partid de opoziție, a reușit să obțină numai circa 20% din voturi.

pruna 3

“Vă mulțumesc foarte mult pentru susținere în tot acest an greu, dens și interesant. Celor care m-ați susținut, celor care m-ați criticat și de la care am învățat ceva, chiar și celor care m-ați înjurat pentru că și voi sunteți din cetate. Nu împărtășesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi în care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflectă ceea ce vor alegătorii. Mai sunt mulți, cei mai mulți, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care îi fac să reclame perfecțiune în politică sau pur și simplu din indiferență. Pe aceștia sper că, într-o zi, să îi putem convinge să voteze. A vota este esența cetățeniei active. A sta pe margine, chibiț, pentru ca apoi să critici superior și spui că nu ești responsabil de rezultat mi se pare o lașitate”, a scris Raluca Prună, luni, pe contul de Facebook.

Ea adaugă că s-a întors în România “cu multă dragoste pentru țară”, “din patriotism” și spune că nu va “tăcea” după ce își încheie mandatul de ministru.

“Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm să duc acest mandat. Pentru toți aceștia am încercat să dau – în timp scurt, în condiții politice destul de vitrege – tot ce am putut mai bine. Onest și neprefăcut. Am și dezamagit uneori, fără îndoială, dar nu cu bună știință. Am avut dezamăgiri la fel de mari în acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele moțiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a întrebat retoric de ce am venit în România și mi-a cerut să nu spun ‘din patriotism’, pentru că nu crede asta. Nu am răspuns atunci. A ajuns demagogic să spui că ești patriot. Vă spun acum că exact de asta am venit. Și exact din același motiv nu voi tăcea după ce îmi termin mandatul. Cred că România, așa cum o cunosc eu, poate și merită mult mai mult”, a mai scris Raluca Prună.

Ministrul Justiției promite că, înainte să își încheie mandatul, va publica bilanțul “acestui an extraordinar, care e numai începutul, cu împlinirile și neîmplinirile lui”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version