Președintele interimat al PNL, Raluca Turcan, a declarat marți, după ce instanța supremă a aprobat cererea Bombonicăi Prodana – fosta soție a lui Liviu Dragnea – de sesizare a CCR pentru a defini pragul valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, că aceasta este dovada că Ordonanța 13 a fost dată pentru liderul PSD.

“Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea. Solicitarea fostei soții a lui Liviu Dragnea, parte în dosar, ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu demonstrează că ședința de guvern echivalează cu un flagrant comis în văzul națiunii. Această coaliție antinațională vrea să schimbe mersul istoriei. Să ne deturneze de la integrare la excludere, de la prosperitate la sărăcie, de la supremația legii la dominația corupției”, afirmă Turcan într-o declarație transmisă AGERPRES.

Ea subliniază că “toate statele UE primesc astăzi dovada supremă că în România guvernează un grup infracțional organizat”.

“Este o coaliție întru corupție și orice zi în care Guvernul PSD-ALDE rămâne la putere înseamnă distrugerea viitorului european al României”, arată Turcan.

Marți, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea invocată de fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

La termenul de marți al procesului în care este judecat și Liviu Dragnea, avocatul Toni Neacșu, cel care o apără pe Bombonica Prodana, a explicat că dorește ca CCR să se pronunțe asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracțiune.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version