Raluca Turcan,  vicepremierul responsabiul de Educație, a transmis, luni, pe Facebook, un mesaj politicianist cu ocazia începerii noului an şcolar, fără a spune de ce Guvernul Orban a alocat abia în curmă cu câteva zile fonduri pentru ca Ministerul Educației și autoritățile locale să achiziționeze măști și dezinfectanți.

„Revenim la şcoală! Revenim cu bucurie şi cu dorinţa revederii după mai bine de 6 luni. Revenim altfel. Mult mai puternici, mai pregătiţi şi mai hotărâţi să reuşim în eforturile noastre de a ne educa copiii şi de a le oferi condiţii cât mai sigure pentru a învăţa şi a creşte. Copiii noştri îşi doresc să revină în clase, iar eu am încredere în ei, în capacitatea lor de adaptare şi de ascultare, de colaborare şi de susţinere reciprocă în momentele dificile. Experienţele din ultimele luni ne-au arătat că avem copii deopotrivă inteligenţi şi digitali, empatici şi competitivi, implicaţi şi colaborativi. Avem copii ‘smart’, cum îmi place mie să-i numesc”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea le urează elevilor să “strălucească în noul an şcolar în învăţare, creativitate, inovare şi curaj”.

“Să le fim alături, dragi părinţi, şi în acest an şcolar, să avem încredere în capacitatea lor de adaptare şi integrare, să privim cu speranţă şi optimism către şcoală şi către profesorii ei, să-i susţinem şi să-i încurajăm, să lucrăm împreună pentru ca locul în care învaţă copiii noştri să fie mai frumos, mai atractiv, mai sigur. Vă doresc să rămâneţi sănătoşi şi curajoşi!”, a adăugat Raluca Turcan. 

Dar măștile sanitare pentru elevi trebuie cumpărate de părinți, în cele mai multe localități din țară. Guvernul Orban a aprobat abia în ședința de joia trecută alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei pentru anumite localități din țară – evident, în funcție de culoarea politică.

De asemenea, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Guvernul PNL a suplimentat bugetul Ministerului Educației cu suma de 100 milioane de lei, pentru achiziționarea de măști sanitare și dezinfectanți:

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, Guvernul Orban a suplimentat bugetul Educației
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version