Generalul Florian Coldea, unul dintre cei mai temuţi oameni ai momentului în România, a fost suspendat din fruntea Serviciului Român de Informaţii din cauza dezvăluirilor făcute de afaceristul Sebastian Ghiţă.

traian-basescu_mare 2

Decizia lui Eduard Hellvig, şeful SRI, de a-l scoate pe Coldea din joc a trezit reacţii pe măsură, unul dintre cei vizaţi de întreaga poveste fiind chiar fostul preşedinte Traian Băsescu.

Iar acesta a precizat că “cred că era o măsură necesară. O Comisie, probabil contra-informaţiile interne, vor ancheta evenimentele spuse de Ghiţă. Dacă nu a avut eleganţa să demisioneze, nu se mai putea, instituţia trebuia să reacţioneze. Pagubele produse sunt majore. Adevărul trebuie scos la lumină în ceea ce priveşte relaţia Ghiţă-Coldea. În ceea ce priveşte relaţia Coldea, Ghiţă, Kovesi e mai complicat. Nu ştiu dacă va ieşi şi Kovesi. Asta trebuie să decidă CSM şi Ministerul Justiţiei. Doamnei Kovesi îi dau puteri delatorii, mai puţin SRI. E fericită până la lacrimi dacă ei pronunţă un nume de politician. Vorbim despre doi oameni pe care i-am luat de mici, erau mititei, erau într-o relaţie foarte apropiată cu PSD care îmi era adversar dincolo de orice limită, mă trimiteau la puşcărie, mă suspendau. Asta s-a întâmplat, asta e viaţa. E exclus să fie muşamalizată o anchetă, s-ar compromite SRI. Generalul Coldea nu mai rămâne prim-adjunct indiferent de rezultatul anchetei. Dar e clar că decizia de azi s-a luat după aprobarea venită de la preşedintele Klaus Iohannis”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version