Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, marţi, că i-au pus sechestru pe întreaga avere declarată – de peste 127,5 milioane lei – a lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD și al Camerei Deputaților.

Decizia vine după ce Dragnea a fost pus sub urmărire penală în celebrul dosar Tel Drum, dosar în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi fraudă cu fonduri europene, ca personaj care controla compania Tel Drum prin interpuşi.

Din momentul în care a aflat că i s-a pus sechestru pe avere, Dragnea a început să-şi plângă de milă, să dea vina pe procurori şi să acuze faptul că “vor să mă scoată ţap ispăşitor”.

Printre altele, liderul PSD a precizat că “acum se vede că cei care încă mai sperau că putem deveni o ţară normală visează cai verzi pe pereţi. Nu este normal să afli din presă că ţi s-a pus sechestru pe avere. La noi mai întâi informaţiile apar pe canale neoficiale şi nelegale”.

Apoi, Dragnea a anunţat că “am fost scos ţap ispăşitor în 2012, când trebuia ţinut curat obrazul cuiva şi probabil că acelaşi lucru se întâmplă şi acum. Sunt folosit ca mijloc pentru a bloca Legile Justiţiei, dar ei trebuie să înţeleagă că, deşi sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, sunt doar un singur om”.

Concluzia lui Dragnea este clară: “Voi merge la DNA pentru a-mi lua sechestrul în primire. Probabil o să urmeze şi sechestrul pe viaţă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version