Magistrații de la Curtea Constituțională au declarat, miercuri, neconstituțională Legea prin care Dragnea și ai lui au înființat Fondul Suveran.

Decizia este oarecum surprinzătoare, în condițiile în care membrii CCR, considerați a fi apropiați de PSD, blochează, pentru moment, unul dintre demersurile lui Dragnea de a pune mâna pe 33 de companii de stat cu aport numerar de peste 9 miliarde de lei.

Pe de altă parte, CCR anunță că a declarat Legea neconstituțională pe motiv că ar fi nevoie de o Hotărâre de Guvern, nu de o Lege pentru înființare. Iar Guvernul știm deja că este la mâna lui Dragnea.

Totuși, fostul premier Victor Ponta îi laudă pe membrii CCR că ‘au oprit cel mai mare jaf din România de după 1989. 

”Curtea Constituțională a oprit (pentru moment cel puțin) cel mai mare jaf din avuția României de după 1989 – această uriașă hoție a fost promisă de Liviu Dragnea ‘protectorilor’ săi din afară țării (Rusia, Israel, SUA)/ era un preț de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului și poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecția sa politică și pentru câteva fotografii cu lideri internaționali!

Însă CCR nu poate face mai mult – dacă vrem ca Dragnea să nu vândă România la bucată trebuie să facem și noi mai mult (iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii și să știe că sunt complici la aceastĂ crimă împotriva României)!”, a scris Ponta pe Facebook.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version