Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Rectificarea bugetară. Ciucă e optimist, deși doar 30% din planul de investiții s-a realizat: „Rămânem ancorați la realitate”

Premierul Nicolae Ciucă a constatat că doar 30% din planul de investiții prevăzut în Programul de guvernare a fost realizatîn prima jumătate a anului, însă este convins că până la finalul lui decembrie va fi pus în aplicare în totalitate de către miniștrii pe care îi are în subordine.

Ciucă a invocat, joi, la începutul ședinței de guvern, „cheltuieli neprevăzute”, dar susține că rectificarea bugetară ce va fi aprobată este una pozitivă:

„Rectificare bugetară este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a PIB, discutăm de o creştere de aproximativ 30 miliarde de lei la bugetul consolidat. De asemenea, avem şi cifrele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică pe primele 6 luni care vin să confirme că măsurile pe care Guvernul le-a luat au reuşit să genereze o creştere a economiei româneşti în pofida crizelor pe care le traversăm şi a cheltuielilor neprevăzute generate atât de criza energetică, cât şi criza de securitate de la graniţa ţării noastre.

Din datele de la INS putem să observăm o creștere pe al doilea trimestru cu 5,3% față de perioada similară a anului 2021 și în a doua jumătate avem o creșetere de 5,.8% față de primul semestru al lui 2021. Sunt date care ne determină să rămânem ancorați la realitate și care nu ne dau voie să ieșim din aceste limite pe care ni le-am impus. Au fost măsuri și eforturi pe care le-am resimțit cu toții, atât instituțiile statului cât și populația și avem datoria să continuăm cu măsurile pentru sprijinirea populației și a economiei.

Am ținut cont și de execuția bugetară, la nivelul ficărui ordonator de credite și de asemenea de perspectiva cheltuirii acestor fonduri ținând cont că în acest moment unul din pilonii planului de guvernare e realizarea planului de investiții. În luna iulie ajunsesem undeva la 30% din îndeplinirea acsestui plan de investiții. Știm că la jumătatea anului se intensifică activitatea de investiții la ministere și pe parte de infrastructură”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv