Rectificarea bugetară, amânată din luna iulie, este evitată de premierul Marcel Ciolacu, el temându-se că oficialii Comisiei Europene vor vedea cifrele dezastruoase din bugetul României.

Întrebat de jurnalişti, marți la Craiova, care va fi momentul când va aproba Guvernul rectificarea bugetară, Ciolacu a răspuns: „Când va fi nevoie. În primul rând să mi se promulge legea de asumare” prin care a majorat impozite, taxe și a instituit altele noi.

Ciolacu așteaptă ca Iohannis să-i promulge legea cu măsurile fiscale: „Este esențial că a trecut de CCR și se poate aplica”

El a dat asigurări că în acest an, cu tot ce şi-a asumat, vor fi bani la buget pentru profesori: „Cu adevărat, mi-au venit cheltuieli pe educaţie, cheltuieli suplimentare de câteva miliarde bune, pe acest sfârşit de an, prin noua lege a educaţiei. Este transportul, bursele, masa caldă pe care trebuie să le bugetezi, în acest moment şi pe anul viitor dar şi pe anul acesta. Au venit aceste cheltuieli şi la salarii, nu au fost ce am calculat atunci, am ajuns la 3,2 miliarde. Anul acesta vom avea asigurate şi o parte din bani doamna ministru i-a primit la fosta şedinţă de guvern şi în acest ritm vom continua să acoperim toate cerinţele de la Ministerul Educaţiei incluzând şi acest pachet din noua lege a educaţiei care nu a fost bugetat”

Ciolacu a mai spus că „momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii, funcţionarea statului şi toate investiţiile pe care le avem în primul rând cele pe fonduri europene şi în primul rând cele care au finalitatea exerciţiului financiar pe 31 decembrie”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version