Judecătoarea Dana Gîrbovan s-a grăbit, miercuri seară, să își retragă demisia din magistratură (pe care o depusese luni și îi fusese acceptată rapid de prietena sa Lia Savonea, înainte ca Tăriceanu să rupă coalița la guvernare), imediat după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcția de ministru al Justiției.

Gîrbovan spune că va cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de retragerea demisiei. 

„Am luat act de decizia Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în functia de ministru al justiției. (…) Mi-am înaintat demisia către secția de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Sectiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a anunțat, pe Facebook, Gîrbovan.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version