Joi, la ora 13.00, trebuia să aibă loc o ședință extrem de importantă a Guvernului.

Urmau să fie discutate, printre altele, ordonanța privind modificarea modalității de calcul a pensiilor speciale, plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor, Legea vaccinării, etc.

Însă reprezentanții Guvernului anunță că ședința respectivă a fost amânată pentru o dată ulterioară, cel mai probabil ea urmând să aibă loc vineri.

Deocamdată nu se știe motivul exact pentru care s-a decis amânarea acestei ședințe, dar există informații conform cărora motivul amânării ar fi lipsa tuturor avizelor de specialitate pentru discutarea Ordonanței de Urgențșă care să modifice modul de calcul al pensiilor speciale.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat asigurări că nu se pune problema ca actualele pensii să fie diminuate, dar a precizat că din 15 septembrie, de când ar urma să intre în vigoare Ordonanța de Urgență, cei care se pensionează nu vor mai putea ieși la pensie cu sume atât de mari, iar cei care beneficiază deja de pensii nu vor mai beneficia de majorări în raport cu salariile celor activi, ci doar în raport cu inflația.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version