Aflat în arest la domiciliu în dosarul Retrocedărilor Ilegale, Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, a ajuns, luni, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

truica

Truică a fost adus pentru a asista la efectuarea unor percheziţii informatice. Concret, afaceristul trebuie să fie prezent de fiecare dată când procurorii verifică dispozitivele electronice, telefoane, calculatoare sau laptop-uri, pe care le-au ridicat în timpul percheziţiilor de la locuinţa lui Truică.

Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susţin că Truică era personajul principal al schemei prin care celebrul Prinţ Paul de România vroia să valorifice o mulţime de terenuri a căror retrocedare a obţinut-o în numele Casei Regale.

Paul de România a fost plasat şi el în arest la domiciliu în acelaşi dosar, în timp ce “pionii” Mihăiţă Roşu, Lucian Mateescu, Marius Marcovici şi Dan Andronic au fost plasaţi sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version