Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

REPER, noul partid al lui Cioloș, a primit hotărârea definitivă de înființare, la Tribunalul Bucureşti

REPER, noul partid al europarlamentarului Dacian Cioloș, care a demisionat din USR, a fost înfiinţat oficial, primind miercuri hotărârea definitivă a Tribunalului Bucureşti.

Decizia judecătorească a venit la două luni de la depunerea actelor, au anunţat cei cinci fondatori – Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa.

Cioloș a transmis pe Facebook următoarul mesaj:

„REPER își va respecta promisiunile către cetățeni și va milita pentru o clasă politică onestă, o politică transparentă și o relație deschisă cu societatea civilă. Suntem un partid al cetățenilor care are o singură prioritate: transformarea României într-o societate funcțională și capabilă să deservească nevoile tuturor cetățenilor români. Politica trebuie să fie simplă și să transforme în realitate cererile societății. Partidele care nu le răspund cetățenilor sunt organizații inutile și a căror existență este motivată exclusiv de interesul personal al unor găști politice.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei care participă la această construcție politică pentru curajul și energia necesare unui nou început. Vă aștept pe toți cei care credeți că România se poate schimba să muncim împreună pentru un partid politic dedicat unei cauze nobile și necesare”.

Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru au transmis într-un comunicat de presă, că REPER este „un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluţii şi pentru cei expuşi sărăciei care nu pot face faţă creşterii preţurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România”.

„Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înţelege şi sprijină copiii şi tinerii, dar care gândeşte şi programe pentru ca seniorii să aibă o viaţă activă şi demnă”, au declarat copreşedinţii REPER”, se mai arată în comunicat.

REPER este, totodată, „un partid care se concentrează pe soluţii concrete pentru educaţie, sănătate şi mediu, pe o administraţie mai eficientă şi responsabilă”, precum şi “un partid pentru cei de acasă, dar şi pentru românii care au fost nevoiţi să plece în afara ţării”, “un partid cu soluţii pe termen lung pentru agricultorii români”. 

64 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv