Klaus Iohannis, președintele României, a primit joi, la București, vizita lui Reza Baqir, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru România.

Cu această ocazie, Baqir i-a trasat președintelui României direcția către care trebuie să se îndrepte țara noastră în următorii ani.

Printre altele, Baqir i-a transmis lui Iohannis că “actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri și vulnerabilități”, că “România are nevoie de creșterea performanțelor în absorbția fondurilor europene și îmbunătățirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF”, dar și că “susținerea luptei împotriva corupției poate duce automat la creștere economică”.

Nu în ultimul rând, Baqir se așteaptă ca România să prezinte “politici economice sănătoase”, “o piață economică predictibilă” și “regândirea trendului politicilor economice din ultimii ani, pentru că trebuie să treacă de la stimularea puternică a consumului la susținerea investițiilor și stabilirea unei structuri productive a economiei României”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version