Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru implicarea sa în dosarul “Apartamentul”.

sta

Stavarache a fost găsit vinovat, de magistraţii de la Tribunalul Bacău, de tentativă de abuz în serviciu. Este vorba de dosarul în care Gheorghe Muntianu, fostul şef al Serviciului administrare fond locativ şi întrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Bacău, a vrut să-şi repartizeze singur un apartament cu două camere din fondul locativ de stat. Muntianu a recurs la acest gest deşi “Comisia socială nu întocmise ordinea de prioritate a solicitanţilor de locuinţe şi nu exista o hotărâre a Consiliului Local Bacău prin care să-i fie repartizată o locuinţă socială sau din fondul locativ de stat”.

Romeo Stavarache, în calitate de primar al municipiului Bacău, a aprobat cererea lui Muntianu, după ce aceasta fusese avizată de Gavril Pircu în calitate de director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul primăriei municipiului Bacău. Ulterior, Muntianu a solicitat achiziţionarea apartamentului respectiv, iar la dosar a depus o adeverinţă falsă conform căreia nu acumulase debit. Oamenii legii au demonstrat ulterior că suspectul acumulase datorii aferente apartamentului respectiv. În februarie 2009, Romeo Stavarache a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare, astfel că Muntianu s-a făcut cu un apartament obţinut la un “preţ derizoriu”.

Există informaţii conform cărora, în 2012, după ce procurorii DNA au intrat pe fir, Stavarache a dispus rezilierea contractului de închiriere şi a blocat procedura de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare. De altfel, primarul Bacăului şi-a bazat întreaga apărare pe acest aspect. Edilul a respins acuzaţiile procurorilor şi s-a lăudat că de fapt el a blocat acţiunile nelegale comise de subalternii săi.

În cele din urmă, Stavarache a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu, Muntianu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă la abuz în serviciu, uz de fals şi conflict de interese, iar Gavril Pircu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă la abuz în serviciu.

Decizia nu este una finală, atât inculpaţii, cât şi procurorii DNA având posibilitatea să depună apel.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version