Miercuri a avut loc o ședință foarte importantă a Consiliului General al Municipiului București.

S-au luat numeroase decizii importante pentru viitorul Capitalei. Una dintre aceste decizii este pasarea a tot ce ține de responsabilitatea principalelor servicii publice către firmele municipale înființate de primarul Gabriela Firea.

Nouă dintre aceste firme se vor ocupa, printre altele, de administrarea parcajelor publice, a cimitirelor și crematoriilor, a spațiilor verzi, lacurilor, ștrandurilor, afișaj stradal, locuințe, spații comerciale, etc.

Pentru a aproba această mutare, Gabriela Firea a apelat la un artificiu tehnic. A supus la vot doar proiectele de hotărâre, pentru a obține o majoritate de 50%+1 din voturi, cifră posibilă grație consilierilor PSD și ALDE.

Dacă supunea la vot întreg pachetul, cu tot cu patrimoniu, avea nevoie de două treimi din voturi, lucru imposibil în condițiile în care USR și PNL au anunțat că votează împotriva.

Acuzată că încalcă legea, Firea a precizat că va supune votarea patrimoniului într-o altă ședință a Consiliului.

Chiar și așa, Roxana Wring, consilier din partea USR, a anunțat că formațiunea politică din care face parte va depune plângere penală împotriva lui Firea pe motiv că a comis un abuz procedural.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei s-a luat în gură cu Ciprian Ciucu, consilier din partea Partidului Național Liberal.

Acuzată că a preluat un mod de lucru ilegal de la Florentin Pandele, soțul ei și primarul orașului Voluntari, Gabriela Firea i-a transmis lui Ciucu că “văd că ați devenit obsedat de mine. Dar nu cred că sunteți atât de masochist, așa că o să vă fac cunoștință cu soțul meu”.

Mai mult, exasperată de bâlciul din ședință, Firea a amenințat că va depune plângeri împotriva tuturor consilierilor PNL și USR care se opun proiectelor sale deși au numeroase rude sau prieteni angajate la diferite primării.

Totul a culminant cu momentul în care deputatul Nicușor Dan a vrut să ia și el cuvântul în ședința CGMB. Orlando Culea, președintele de ședință, i-a transmis că nu a respectat regulamentul și astfel nu are dreptul să ia cuvântul, dar poate transmite mesaje prin intermediul consilierilor USR.

Nicușor Dan a refuzat să se supună, astfel că Orlando Culea a solicitat evacuarea forțată a fostului președinte al Uniunii Salvați România.

Evident, Nicușor Dan a amenințat și el că îl va da în judecată pe Orlando Culea pentru abuz și a spus că ar fi avut dreptul să ia cuvântul în calitate de deputat.

Culmea este că tot acest circ de prost gust reprezintă lupta unora pentru a pune mâna sau pentru a păstra ciolanul abundenței și totul se petrece pe salarii exorbitante plătite din banii contribuabililor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version