Klaus Iohannis, președintele României, a solicitat public, vineri dimineața, demisia premierului Viorica Dăncilă.

Șeful statului i-a reproșat mai multe lucruri printre care faptul că este depășită de importanța funcției sau că face praf politica externă a României.

Imediat, cum era de așteptat, liderii celor mai importante partide politice și-au manifestat susținerea pentru o parte sau pentru cealaltă.

PSD și ALDE o susțin pe Viorica Dăncilă, în timp ce PMP, PNL și USR susțin demersul președintelui Klaus Iohannis.

Însă un scenariu uluitor este propus de Florin Iordache, fost ministru al Justiției și actual președinte al Comisiei care se ocupă de modificarea legilor Justiției.

Iordache este convins că “domnul președinte nu știe că nu are dreptul să ceara demisia premierului. Nu se pune problema ca el să acorde încredere premierului. Primul ministru primește încredere din partea Parlamentului, are legitimitate acordată de Parlament. Domnul președinte are trebuie să mai citească o dată Constituția, pentru că se află într-o mare eroare. Eu cred că de fapt dânsul a intrat deja în campanie electorală și a solicitat demisia premierului pentru că este invidios pe succesul avut de doamna Dăncilă. Vă spun eu și vă garantez că doamna Dăncilă a avut o vizită de succes în Israel”.

Mai mult, Iordache spune că demersul lui Iohannis “este al unui cetățean supărat care a intrat deja în campanie electorală”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version