Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

„Salariile demnitarilor nu cresc anul viitor”, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a dat asigurări, marți, că salariile demnitarilor nu vor crește la 1 ianuarie 2023, așa cum se vehiculează în spațiul public, după ce Ministerul Finanţelor a publicat în dezbatere „ordonanţa trenuleţ”, care prevede majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor.

„Pot să vă spun că, din toate datele pe care le am la nivelul Guvernului, nu doar că nu se va întâmpla, nici nu există intenţia să aibă loc acest lucru. Au mai existat periodic diverse speculaţii pe această temă. Nu există această intenţie, iar demnitarii din România vor avea, cel puţin potrivit datelor oficiale pe care le deţin şi nu am elemente care să justifice semne de întrebare în acest sens, nici în cunoscuta ordonanţă trenuleţ nu sunt astfel de elemente. Dimpotrivă, există, după cum bine ştiţi, o orientare extrem de aşezată în cumpătare şi buna cântărire a modului în care sunt cheltuiţi banii publici în Guvernul României. A existat şi acea decizie, încă de la jumătatea anului, de reducere a cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 10%, o decizie a premierului care s-a aplicat la nivelul întregului Guvern şi, dacă doriţi, în aceeaşi logică, a cumpătării. Cu siguranţă, demnitarii sunt cei care pot să ofere un astfel de exemplu şi, din această perspectivă, nu există intenţia şi nici susţinerea pentru ca Guvernul să treacă la o astfel de decizie. Ca atare, salariile demnitarilor, aşa cum sunt ei definiţi în sensul legii, rămân la nivelul anului acestuia”, a spus Cărbunaru.

Întrebat dacă în ședința Executivului a fost luată în discuţie „ordonanţa trenuleţ”, Cărbunaru a negat:

„Ordonanţa nu s-a aflat pe agenda şedinţei de Guvern. Ea este, aşa cum este şi normal, postată pe site-ul Ministerului de Finanţe, pentru consultare, pentru dezbateri pe această temă şi, din datele pe care le am, inclusiv textul acestei ‘ordonanţe trenuleţ’ confirmă faptul că salariile demnitarilor din România nu se vor mări anul viitor”.

Proiect de OUG aflat în dezbatere publică prevede că salariile personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv