Chiar înainte de ședința de plen din Parlament pentru noua conducere a ANRE, miercui a izbucnit un mare scandal în Coaliție, pe tema eliminării lui Nagy-Bege Zoltan de la vicepreședinția instituției, funcție pe care a deținut-o deja timp de 5 ani și jumătate, iar UDMR dorea să îl mențină încă 5 ani.

Zoltan Nagy Bege vicepreședinte ANRE

Cu o zi înainte, comisiile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au dat aviz pozitiv pentru ca Nagy-Bege să rămână vicepreședinte. Însă și un candidat din partea PSD, Gabriel Andronache, a primit aviz pozitiv.

UDMR a anunțat că nu participă la vot, acuzând, prin vocea senatorului Lorant Antal, că „PNL-PSD au decis să ia toate locurile, în speţă PNL a luat şi poziţia de vicepreşedinte (Gabriel Andronache – n.r.), şi un membru în Comitetul de reglementate”.

La rândul său, Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a declarat: „Nu vom cere niciun alt post, nu suntem vânători de posturi. Am luat această decizie politică de a nu participa la acest vot. E prematur să discutăm de rocadă”.

Însă premierul Nicolae Ciucă nu s-a declarat impresionat: „Este decizia dumnealor”.

PSD predă PNL-ului șefia ANRE; George Niculescu îi ia locul lui Chiriță, Nagy-Bege de la UDMR nu rămâne vice

George Niculescu, secretar de stat din partea PNL în Ministerul Energiei, a fost avizat, marți, de comisiile parlamentare reunite, pentru funcţia de preşedinte al ANRE, în locul lui Dumitru Chiriță de la PSD, căruia îi expiră mandatul, după ce coaliția PNL-PSD-UDMR i l-a prelungit cu 6 luni, în octombrie anul trecut.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version