Scăpată de belelele din dosarul Microsoft, în care faptele s-au prescris, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, și-a anunțat, joi, candidatura la funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat.

Cati Andronescu ar urma să candideze pentru această funcție la Congresul PSD organizat sâmbătă la Sala Palatului din București.

Totuși, oarecum surprinzător, Andronescu a precizat că “din punctul meu de vedere nu era momentul să facem alegeri la acest Congres. Mai degrabă trebuia să venim cu un proiect de țară, cu ceva prin care să arătăm celor care ne-au votat că merităm încrederea lor până la finalul mandatului”.

Ecaterina Andronescu s-ar putea bate pentru funcția de președinte executiv al PSD cu nume grele precum Niculae Bădălău, actualul președinte executiv, Viorica Dăncilă, actualul premier, și deputatul Nicolae Bănicioiu.

Totuși, deși sunt susținuți de PSD Giurgiu, respectiv PSD Bucureșt-Ilfov, Bădălău și Dăncilă încă nu și-au anunțat candidatura. În schimb, Bănicioiu și-a anunțat candidatura, dar încă nu are susținerea filialei PSD Iași.

Și cum susținerea filialei de care aparține este condiție obligatorie pentru validarea candidaturii, Bănicioiu trebuie să obțină semnătura de susținere a PSD Iași până joi, la ora 16.00, pentru a putea intra sâmbătă în ring.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version