Liderii celor mai importante partide politice de la noi se ceartă pe data alegerilor parlamentare care ar trebui să aibă loc în toamnă.

1 Daniel-Constantin-ramane-ministru

Premierul Dacian Cioloş a propus ca date pentru alegeri 4 şi 11 decembrie, însă cei mai mulţi dintre politicienii de top se tem că vom bate un record în materie de absenteism în cazul în care rămân datele respective.

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, este şi el de aceeaşi părere. Constantin are argumente solide în acest sens: “Ambele variante sunt proaste. 4 decembrie este în legătură directă cu faptul că pe 1 decembrie este Ziua Naţională a României. Şi dacă mai luăm în calcul şi faptul că urmează o zi de mare sărbătoare, Sf. Nicolae, este posibil ca foarte mulţi români să fie într-o minivacanţă şi să nu acorde interes votului. Pe de altă parte, din 11 decembrie deja putem vorbi despre o înrăutaţire a vremii. Este foarte posibil să avem condiţii meteo nefavorabile şi să bifăm din nou un absenteism uriaş”.

Ca să devanseze alegerile parlamentare, Daniel Constantin propune şi un scenariu ce pare incredibil: “Soluţia ar fi un acord între toate partidele pentru organizarea de alegeri anticipate, mai devreme, în octombrie sau noiembrie. Pentru asta, toţi parlamentarii trebuie să îşi dea demisia mai devreme. Parlamentarii ALDE, toţi, sunt gata să îşi dea demisia”.

Călin Popescu Tăriceanu, celălalt copreşedinte ALDE, susţine şi el că “data alegerilor se decalează permanent pentru a fi organizate în ianuarie, februarie, atunci când sunt cele mai proaste condiţii meteo. Nu acesta este sensul democraţiei, ci o cât mai mare participare la vot”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version