Șefii ASF sunt convocați la Parlament, luni la ora 12.00, ca să dea explicații despre scumpirea RCA și a modului cum a lăsat mai mulți ani Euroins să vândă polițe, deși aceasta nu avea lichidități și era în prag de faliment.

foto Jean Mihai Pîlșu

Prețul de referință al polițelor RCA, publicat de ASF în data de 7 martie, arată o majorare de până la 40%.

Decizia de vineri, 17 martie, a Autorității de Supraveghere Financiară, de a retrage autorizația de funcționare pentru Euroins, cea mai mare companie de profil, a venit tardiv.

Aproape 3 milioane de șoferi au polițe la această companie.

Administratorii societăților de service auto sunt disperați, deoarece nu au primit banii de la FGA nici la 2 ani de la falimentul unei alte companii de asigurare: City Insurance.

Însă în ultimii opt ani, Fondul de Garantare a preluat activitatea a trei companii falimentare, iar daunele se ridică la 500 de milioane de lei.

Șeful ASF, Nicu Marcu, a fost numit în această funcție de Parlament, la propunerea PSD. El și subalternii lui vor fi chestionați despre situația controalelor pe care ASF le-a făcut la Euroins, dar și despre câți bani a dat Fondul de Garantare pentru plăti daunele asiguraților.

Între timp, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a anunţat că primeşte cereri de despăgubiri în contul Euroins. Însă multe dintre snele service-urile auto refuză să facă reparaţii pe baza poliţelor emise de Euroins, după ce s-au ars cu City Insurance.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version