Legea USR care „ia banii de la gura” familiei baronului PSD Stănescu de pe stuful din Deltă a primit raport favorabil, luni, în Comisia de Agricultură din Senat – for convocat în sesiune extraordinară pentru legiferarea ordonanțelor aprobate de Guvern în vacanța parlamentară, pentru fermierii și transportatorii care protestează de două săptămâniîn vămile de la la frontiera cu Ucaina și pe Centura Capitalei laAfumați.

Este vorba despre abrogarea unor prevederi din OUG 34/2013 prin care terenurile mlăştinoase şi stufărişurile au fost incluse în categoria pajiştilor.

În favoarea raportului de admitere s-au pronunţat patru senatori, iar trei s-au abţinut. La dezbaterile din Comisie a participat online, , pentru scurt timp, şi senatorul Paul Stănescu, fără ca acesta să fie prezent la vot.

Fiul „baronului” PSD Paul Stănescu urma să beneficieze de subvenţii de 5 milioane de euro date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, potrivit unor informaţii apărute în mass-media.

„Legea USR care transformă stuful din Deltă la loc în stuf și ia banii de la gura familiei Stănescu a primit undă verde în comisia de Agricultură de la senat”, a transmis USR. 

„Paul Stănescu, secretarul general al PSD, cel mai puternic baron din acel partid, a pregătit un tun de 5 milioane de euro. Cu o lege promovată de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, a reușit să transforme apa și stuful din Delta Dunării în pășune. Imediat după adoptare, firmele deținute de fiul baronului au cerut 5 milioane de euro subvenție de la APIA. O schemă mafiotă, anchetată azi de Parchetul European. USR a depus o lege care anulează șmecheria făcută pentru Paul Stănescu și întoarce stuful din Deltă la categoria stuf, nu pășune. Astăzi am obținut și o primă victorie: legea a primit raport de admitere de la Comisia de Agricultură din Senat, cu voturile USR și Forța Dreptei”, a adăugat Cătălin Drulă, liderul USR.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de plenul Senatului, ca prin for legislativ sesizat.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dispus Corpului de control, în 19 ianuarie, după izbucnirea scandalului public, să efectueze o anchetă în vederea verificării legalităţii acordării subvenţiilor pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenţii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version