Senatul României a adoptat joi, în calitate de cameră decizională, modificarea Legii 317 privind organizarea și funcționarea CSM – a treia dintre legile Justiției mutilate pe repede înainte în Parlament.

Zilele trecute, Senatul a adoptat și celelalte două legi din pachetul pe Justiție : modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților și Legea 304 privind organizarea judecătorească.

De fiecare dată, opoziția a acuzat puterea de abuz și a părăsit sala de plen înainte de vot, astfel că senatorii PSD, ALDE și UDMR au rămas singur să voteze – evident, în unanimitate.

Joi, mai mulţi parlamentari USR au fluierat în timpul votului şi au ţinut ridicate pancarte pe care scria „Toţi pentru Justiţie”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat ofensat: „N-am să vă ascund un lucru: în Senat şi în Parlament asistăm, de ceva vreme, la un comportament cum eu n-am mai văzut şi sunt aici de destul de multă vreme. Un comportament al celor din partea USR care denotă o doză de exhibiţionism şi la ambiţia de a se transforma, tot felul de neica-nimeni în vedete, prin atitudini de genul pe care le-am văzut”.

Șerban Nicolae, către Cosette Chichirău: “Eu am o poză în care faceți sex anal”.

Lucrul cel mai grav este însă că jignirile ca la ușa cortului au continuat din partea senatorilor PSD la adresa domanelor din USR.

Mai întâi, în 6 decembrie, Șerban Nicolae a avut o ieșire stupefiantă  în față senatoarei USR Cosette Chichirău, spunându-i ”proastă”, ”asistată social” și ”Eu am o poză în care faceţi sex anal”.

Reacția lui a survenit în timp ce aceasta îl filma cu telefonul mobil pentru a le arăta prietenilor de pe Facebook cum se desfăşoară dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor la Statutului magistraţilor.

Senatoarea USR a anunțat ulterior că l-a acțion at în instanță pe Șerban Nicolae, pentru calomnie.

Brăiloiu, către Presală: “Prinţeso, sugi …”

Este vorba despre PSD-istul Liviu Brăiloiu, care a înjurat-o în plenul Senatului pe Florina Presadă (USR), în mpmentul în care aceasta a vrut să-i dea o carte. “Prinţeso, sugi …”, i-a spus Brăiloiu. 

„Ceea ce a spus domnul Brăiloiu nu poate fi reprodus. Pot să vă relatez, în schimb, contextul. Şi anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream cărţi membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre „Ferma Animalelor”, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cărţile pe jos, mă refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brăiloiu, vizibil deranjat de acest gest, a început să mă insulte şi să mă injure. Nu este prima dată, voi face o plângere împotriva dumnealui la Biroul Permanent, unde există un Regulament al Senatului care trebuie respectat. Am cerut în acel moment domnului Manda, care era preşedinte de şedinţă, să suspende şedinţa, însă a refuzat să facă acest lucru”, a declarat Florina Presadă la Parlament.

Brăiloiu a negat acuzaţiile şi susţine că i-a spus colegei sale “La mulţi ani”. Aceeaşi variantă o spune şi Niculae Bădălău, preşedinte executiv PSD, prezent la întreaga scenă.

„I-am urat ‘La mulţi ani’, ceea ce e frumos şi elegant, nu? De Crăciun, se zice că trebuie să fim mai buni. Crăciunul durează două zile, după aceea mai vedem. Dacă ştiţi dumneavoastră altă replica, vorbiţi cu dumneaei. Nu am de ce să-i cer scuze”, le-a spsu Brăiloiu jurnaliștilor.

Tăriceanu s-a făcut că plouă: “În ceea ce priveşte jignirile, pot să vă spun că unul din colegii de la USR mi-a atras atenţia că o colegă a fost jignită când cineva, n-am auzit, dar să presupunem că a fost autentic, i s-a spus cameristă. Acum, când lui Şerban Nciolae i se spune avocatul penalilor de către un membru al USR, şi nu e jignire, dar i se spune unei domnişoare USR cameristă şi e jignire, am nişte dubii”.

‘E clar că cei de la USR nu au nişte repere încă suficient consolidate în ceea ce priveşte comportamentul în Parlament şi nici nu judecă cu aceeaşi unitate de măsură”, a mai spus, joi, Tăriceanu.

 

 

Chiar dacă senatoarele USR sunt acuzate de colegii lor din PSD că i-au provocat, comportamentul lor scandalos nu îi scuză. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version