Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Senatul condus de Gorghiu sfidează românii: PSD, PNL, UDMR și AUR și-au votat din nou salarii mai mari

Senatorii Coaliției PSD-PNL-UDMR aflată la putere, la care s-au raliat și cei de la AUR, și-au votat în plen salarii mai mari, miercuri – exact în ziua când CCR a respins două proiecte de lege pe această temă.

CCR a admis contestațiile USR la majorările salariale pentru parlamentari, primari, miniștri și prefecți

Astfel, Senatul condus de PNL-ista Alina Gorghiu (care a lipsit strategic, fiind înlocuită de Virgil Guran) a votat majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.

Alina Gorghiu, care voia închisoare la domiciliu pentru condamnații de până la 7 ani, a ajuns al doilea om în stat

Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Singurii care au votat împotrivă au fost senatorii USR, iar 4 de la Grupul Neafiliaților s-au abținutde la vot.

Majorările salariale votate pe repede înainte de 92 de senatori ai puterii și de la AUR) au fost adoptate pe baza unui amendament al senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, admis urgent la comisia de specialitate, cei doi invocând „eliminarea inechităţilor existente în acest moment”.

2.660 lei în plus pentru Iohannis și peste 2.500 pentru Ciucă și Ciolacu

USR acuză că „în timp ce milioane de familii se luptă să se descurce cu explozia prețurilor la alimente și energie, PSD, PNL, AUR și UDMR au votat să îi crească salariul lui Klaus Iohannis cu peste 2.600 de lei; să îi crească salariul lui Marcel Ciolacu cu peste 2.530 de lei; să îi crească salariul lui Nicolae Ciucă cu peste 2.500 de lei”.

Plagiatorul Ciucă încasează și spor de doctorat, și pensie specială uriașă 

Amintim că premierul Ciucă, acuzat de plagiat, încasează în plus spor de doctorat și pensie specială. 

General în rezervă, Nicolae Ciucă s-a pensionat anticipat ca să cumuleze două venituri grase din bani publici, în valoare totală de 502.920 de lei/an.

Astfel, tânărul rezervist din Armată, protejatul lui Iohannis, încasează 215.000 de lei/an din pensie, potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă în iunie anul acesta pentru veniturile din 2021.

Iar cum indemnizația de premier este de 23.920/lună, Ciucă mai bagă în buzunar 287.040 lei/an.

Și în anii 2020 și 2021, Ciucă a cumulat pensia grasă cu indemnizația de ministru al Apărării în valoare de 168.613 și a câștigat 384.493 lei/an.

Download (PDF, 763KB)

Precizările USR:

„Cresc salariile.

Nu salariile noastre, ci ale politicienilor.
 
Astăzi, la Senat, PSD, PNL, AUR și UDMR au votat să-și crească singuri salariile. Odată cu salariile parlamentarilor, cresc și cele ale miniștrilor, primarilor și viceprimarilor, prefecților și președinților de consilii județene.
 
USR a fost singurul partid care s-a opus.
 
Prima dată am reușit să îi oprim. CCR a admis azi contestația noastră și a decis că majorările de salarii pentru politicieni nu sunt constituționale.
 
PSD și PNL nu au renunțat. Au revenit cu o lege la Senat, imediat după decizia CCR.
 
Legea sfidării naționale merge la Camera Deputaților, la votul final.
 
Vom încerca să îi oprim.
 
Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis trebuie să înțeleagă că nu e normal să își mărească singuri salariile, în timp ce milioane de familii se luptă zilnic să se descurce cu explozia prețurilor”.
 
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv