Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea “patru măsuri complementare”!

Senatorul PSD Șerban Nicolae nu și-a retras amendamentul de grațiere a corupților așa cum promisese în urmă cu două săptămâni, pentru simplul motiv că discutarea proiectului legii în Comisia juridică a Senatului a fost amânată pentru 11 aprilie – în condițiile în care aprobarea tacită a acestuia va surveni în 25 aprilie.

sursă foto Ziarecom

Motivul amânării: noul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a solicitat o păsuire arătând că pregătește pentru proiectul de lege trimis Senatului de fostul ministru Florin Iordache “măsuri complementare” menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar.

Tudorel Toader a precizat că noul pachet legislativ va fi finalizat în cel mult trei săptămâni.

În aceste condiții, el a spus că ar fi ”mai utilă şi mai necesară amânarea” dezbaterilor.

”În forma iniţială, avizată de Guvern, sigur că ne menţinem punctul de vedere, observaţiile, dar considerăm mai utilă şi mai necesară amânarea pentru a găsi soluţia fondului problemei”, a arătat ministrul Justiţiei.

”Din moment ce eu, în faţa comisiei, am cerut termenul de trei săptămâni, e limpede că am avut în vedere posibilitatea încadrării în termen. (…) Despre retragerea sau nu a acestui proiect de lege trebuie discutat în Guvern. O opinie o am, dar o exprim în Guvern”, a spus ministrul Tudorel Toader, după şedinţa Comisiei juridice.

El nu a vrut dă dea detalii presei, iar jurnaliștii au reușit, cu chiu, cu vai, să obțină informația că vor fi patru măsuri complementare.

”La nivel de Guvern, am vorbit şi în mai multe rânduri şi cu primul ministru, noi exprimăm convigerea faptului că proiectul de lege, în forma iniţială sau forma amendată pe parcurs, nu reprezintă soluţia miracol, minune care să rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinşi de faptul că graţierea în limitele pe care legiuitorul le va stabili este de natură să rezolve parţial această problemă, pentru că noi pregătim în momentul acesta, alte variante alte măsuri complementare acelei de graţiere a pedepselor. De aceea, dacă ar fi după mine, şi mă exprim în calitate de ministru al Justiţiei şi dacă dvs veţi aprecia, eu consider că ar fi utilă şi necesară o amânare a dezbaterii, să venim din urmă cu celelalte măsuri complementare care ar rezolva, considerăm noi în bună parte problema penitenciarelor nu numai graţierea, nu numai iertarea”, a declarat anterior Tudorel Toader.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version