Parlamentul se află, în perioada 1 – 5 iulie, în sesiune extraordinară, pentru modificarea legislației electorale, astfel încât la alegerile prezidențiale din toamnă să nu mai existe cozi la secțiile de votare din străinătate.

Luni ar trebui ca Senatul să voteze proiectul de lege, iar miercuri să fie dat votul final, în Camera Deputaților.

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legislației electorale a decis, joi, ca în diaspora votul la alegerile prezidenţiale să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. 

“În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării.

În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00”, se arată în raportul adoptat joi de membrii comisiei de cod electoral.

Totodată, alegătorii care se vor afla la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând la ora 21:00, când se închid secţiile, îşi vor putea exercita în continuare dreptul de vot până la ora 23.59.

Miercuri, Comisia a decis introducerea votului prin corespondență și la alegerile prezidențiale, precum și a votului anticipat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version