Deputatul USR Stelian Ion a acuzat miercuri, după votul din Camera Deputaților pe legea deputatului “Mitralieră” Cătălin Rădulescu, prin care evazioniștii fiscali scapă de dosare dacă unul dintre inculpații acuzați în aceeași cauză achită prejudiciul integral plus 20%, că s-a dat “undă verde la evaziune fiscală”.

Stelian Ion

“Undă verde la evaziunie fiscală. Dacă se poate întâmpla să fie prin un evazionist, acea personaă va putea să plătească taxa de evazionist și gata, scapă de urmărire penală, de dosar. Și problema nu este cu micii evazionișiti ci cei care fură din bugetul statului milioane de euro, își fac averi colosae și își păstrează o sumă pentru cazul în care ar fi prinși”, a declarat Stelian Ion.

Majoritatea PSD-ALDE a funcționat bine-mersi în Camera Deputaților miercuri, când a adoptat în calitate de for decizional Legea inițiată de “Mitralieră” de la PSD.

Evazioniștii scapă de dosarele penale: Legea deputatului “Mitralieră” a fost adoptată

Opoziția s-a bucurat degeaba de majoritatea “pierdută” de PSD+ALDE. Au fost 188 de voturi “pentru”, 38 “împotrivă” și 3 abțineri, astfel că legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Legea mai prevede că dacă se achită prejudiciul plus 20%, în cursul procesului, evazionistul va primi doar amendă penală, iar dacă se achită după o condamnare cu închisoarea, aceasta se transformă în pedeapsa cu suspendare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version