Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Stelian Ion (USR), reacție după avizul negativ al CSM pe desființarea Secției speciale

Deputatul USR Stelian Ion consideră că „nu există prea curând șanse ca justiția să se îndrepte”, după ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ proiectul privind desființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Stelian Ion
„Înființarea SIIJ a fost criticată de mii de magistrați români – care au depus memorii și au protestat public -, de Comisia Europeană, de GRECO. Așa cum România a fost condamnată la CEDO pentru modalitatea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, tot așa este foarte probabil să primim o decizie din partea CJUE prin care să fim obligați la desființarea SIIJ. Se pare că instituțiile noaste nu pot acționa corect decât împinse de la spate”, a scris spe Facebook deputatul USR Stelian Ion.
 
Potrivit acestuia, criticile venite de la unii membri CSM au vizat chestiuni de tehnică legislativă, deși avizul Consiliul Legislativ, organism constituțional care dă avize sub aspectul normelor de tehnică legislativă, a fost favorabil.
 
De asemenea, în ședința CSM au mai fost amintite unele chestiuni referitoare la dispozițiile tranzitorii care puteau fi completate cu 1-2 amendamente, așa cum s-a procedat, spre exemplu, în cazul propunerii făcute de curând de senatorul PSD Robert Cazanciuc.
 
„Pare o dublă măsură”, spune deputatul USR.
 
El se declară dezamăgit și de comentariul ministrului Justiției, care, la începutul ședinței, “și-a exprimat în mod ironic speranța că USR a reușit să își asigure o majoritate în Parlament pentru votul pe acest proiect”.
 
„De când e condiționată depunerea unui proiect de obținerea unui angajament din partea celorlalte partide?!? Poate ar fi de observat că noi nu am propus în proiectul nostru superimunitati pentru unii magistrați și competențe exorbitante în favoarea procurorului general pe toate dosarele în care sunt cercetați magistrații, așa cum a propus domnia sa la începutul anului în proiectul pe care ulterior l-a și retras rapid. Mergem mai departe cu acest proiect, vom ține cont de toate comentariile și propunerile pertinente și vom solicita un vot în Parlament. Vom vedea atunci cine îi continuă opera lui Dragnea și cine nu. (…) Lucrurile sunt departe de a fi perfecte în justiție, iar cu astfel de instrumente precum SIIJ, cu actualul sistem de numire a procurorilor de rang înalt și de promovare a magistraților nici nu există prea curând șanse să se îndrepte”, adaugă deputatul USR Stelian Ion.
1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv