Parlamentarii PNL nu vor vota Guvernul „Ludovic al II-lea”, dar îi vor aviza favorabil pe miniștrii la audierile din comisiile parlamentare, astfel încât noul Executiv, care are aceeași componență ca Guvernul Orban ”întâiul” demis prin moțiune de cenzură, să poată ajunge la învestitură în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților unde să fie… respins.

Este o stratagemă a premierului Ludovic Orban, demis prin moțiune de cenzură, rămas interimar și desemnat din nou de președintele Klaus Iohannis, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

„Audierile din comisii se referă la calitatea, valoarea, competenţa, onestitatea miniştrilor şi este normal ca în comisiile de specialitate parlamentarii PNL vor da un vot favorabil miniştrilor”, a spus Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

„Suntem în procedură de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv fundamental, buna guvernare a României, realizarea marilor reforme de care România are nevoie în toate sistemele publice”, a adăugat el.

Premierul a afirmat că poartă discuţii pentru a-i convinge pe parlamentari să participe la plenul privind învestirea noului Cabinet Orban – unde, evident, trebuie să voteze împotrivă, ca să se ajungă la alegeri parlamentare anticipate.

Despre posibilitatea ca parlamentarii PSD să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului, pentru a nu se ajunge la cvorum, Orban nu pare speriat.

“Am pregătit o soluţie pe care o vom prezenta la momentul potrivit”, a declarat Orban. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version