Vicepremierul Daniel Suciu i-a demascat pe liberali, declarând luni, după adoptarea Ordonanței de urgență (OUG 40/2019) prin care președinții de consilii județene (CJ) vor fi aleși într-un singur tur de scrutin, că au fost de acord cu acest act normativ și președinți de CJ ai PNL.

“În ultima perioadă, am avut consultări cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, şi am şi nominal părerile a 34 de preşedinţi de CJ, reprezentând toate forţele politice care au preşedinţi în teritoriu. Din cei 34 de preşedinţi care au trimis puncte de vedere, 29 susţin această modificare a legislaţiei, iar dintre aceşti 29 sunt inclusiv reprezentanţi ai partidelor care astăzi sunt în opoziţie. Mă refer la preşedinţi de CJ ai PNL. Vă dau exemple: Alba, Arad, Braşov, Călăraşi, Sibiu şi Suceava“, a precizat Suciu.

Aceștia sunt: Cionca-Arghir Iustin-Marinel (președintele CJ Arad), Ion Dumitrel (Alba), Adrian-Ioan Veştea (Braşov), Iliuta Vasile (Călărași), Daniela Cîmpean (Sibiu) și Gheorghe Flutur (Suceava).

“Critica obiectivă care s-a adus modului indirect de alegere a preşedinţilor de Consiliu Judeţean, anume că prin jocuri de partid, prin negocieri care uneori nu au de a face cu votul popular se alegeau preşedinţii de CJ. Începând cu astăzi (luni-n.red.) a încetat. Votul masiv al românilor din data de 26 mai are şi un rezultat imediat”, a arătat Suciu.

DOCUMENT. Baroni locali pe viață! Dăncilă a modificat prin OUG legislația
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version