Călin Popescu Tăriceanu a mințit, miercuri seară, când a negat că ar fi primit la Senat solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale într-un dosar în care este vizat de infracțiunea de luare de mită.

sursă foto B1TV

Claudiu Manda a confirmat acest lucru la Antena 3: „Vreau să vă spun că a ajuns la Senat o astfel de solicitare. Am fost sunat spre după-amiază, însă nu am putut să confirm pentru că era pe perioada când se făcea transferul. Sunt zeci de file. Procedural, acestea vor ajunge la Biroul Permanent, iar de acolo la Comisia Juridică”.

Într-o postare lungă pe Facebook, Tăriceanu a scris că nu a primit la Senat vreo solicitare de la DNA:

Tăriceanu, prima reacție după informația că DNA cere aviz pentru a-l urmări penal

Tăriceanu ar fi acuzat că a luat mită 800.000 de dolari pe vremea când era prim-ministru, adică 10% dintr-un contract de 20 de milioane pentru licenţe software Microsoft.

Potrivit surselor G4Media.ro, Tăriceanu ar fi primit mita pentru a efectua plățile aferente contractului din 2004 privind dotarea calculatoarelor din școli cu licențe Microsoft.

Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, dosarul nu a fost instrumentat în baza protocoalelor dintre SRI și Parchete, ci pe ancheta clasică, cu denunțuri și documente.

În dosar au fost puşi deja sub învinuire doi intermediari.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version