Liderul ALDE nu se aștepta ca rezultatele să apară public, așa că s-a fofilat: “Nu m-am hotărât dacă candidez sau nu. Şi dacă mă decid, nu fac acum anunţul”!

Știm cu toții că liderul Liviu Dragnea are în sondaje, la capitolul încrederea populației, cu mult sub partidul pe care îl conduce, însă rezultatele obținute recent comparativ cu coechipierul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, la intenția de vot pentru alegerile prezidențiale din decembrie 2019, sunt de-a dreptul umilitoare.

Tăriceanu a fost creditat, într-un sondaj recent, de 48% dintre cei chestionaţi, faţă de 8%, cât a primit Liviu Dragnea, la intenția de vot pentru prezidențiale.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-19 martie, de Avangarde, la comanda ALDE Dolj, cu privire la intenţia de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2019.  

Cetăţenii intervievaţi au fost întrebaţi dacă, din punctul lor de vedere, ALDE şi PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidenţialele de anul viitor.

Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidaţi separaţi; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund.

Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebaţi cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu ştiu/nu răspund – 40%.

Cum nu se aștepta ca rezultatele sondajului să apară public – mai întâi în Gazeta de Sud, apoi preluate de toată mass-media -, Tăriceanu a făcut un pas înapoi: 

“Nu m-am hotărât dacă candidez sau nu. Şi dacă mă decid, nu fac acum anunţul şi trebuie făcută în baza unei analize a partidului. La întrebarea la care cei intervievaţi au răspuns, poate să fie în ochii unora o posibila formulă, nu mă impresionează, nu mă deranjează. Avem o coaliţie care a funcţionat şi funcţionează bine, un program de guvernare, iar preocupările noastre sunt axate pe îndeplinirea programului de guvernare”.

Precizăm că atât Dragnea, cât și Tăriceanu, sunt judecați la instanța supremă în dosare de corupție, iar liderul PSD este deja condamnat penal, la 2 ani de znchisoare cu suspendare, pentru fraudarea referendumului.

Dacă însă judecătorii nu vor pronunța sentințele definitive în dosarele penale ale celor doi, ei pot candida la cea mai înaltă funcție în stat.

De altfel, în prezent Tăriceanu este președintele Senatului – numărul 2 în Stat – iar Dragnea – cel al Camerei Deputaților – numărul 3. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version