Declarațiile sale vin imediat după ce fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ţinta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 şi din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat vineri, fără a o spune însă cu subiect și predicat, avertismentul către președintele Klaus Iohannis privind suspendarea în caz că nu promulgă legile modificare ale Justiției. Judecat pentru fapte de corupție – mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului în dosarul Ferma Băneasa -, președintele Senatului – al doilea om în stat, a organizat o conferință de presă imediat după ce Antena 3 a difuzat informația că Tăriceanu a fost interceptat în dosarul Microsoft, astfel că acesta a ieșit public să dea tema de discuție în vacanța de Crăciun.

“Iohannis a preluat metehnele lui Băsescu”, a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă la Senat. 

Partenerul lui Dragnea la putere a pus ciar sub semnul întrebării alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, în ciuda faptului că au fost câștigate de actualui șef al statului cu peste un milion de voturi față de contracandidatul său, Victor Ponta (PSD).

Ca reacție la îngrijorările exprimate într-un comunicat comul de 7 ambasade joi seară, după adoptarea în Senat a celei de-a treia legi modificate privind Justiția, Tăriceanu a spus: “Am semne de întrebare legate de aprecieri”.

El a acuzat “informarea superficială a ambasadelor”, afirmând că “sunt preluate mecanic informații neconfirmate”.

Nu am ştiut că sunt interceptat. E o dovadă în plus a existenţei statului paralel

Despre interceptările DNA, el a declarat: “Nu am ştiut că sunt interceptat. E o dovadă în plus a existenţei statului paralel”.

“Interceptarea unuia din candidati în procesul electoral duce la suspiciuni si la acuzaţii grave legate de deformarea procesului electoral, pentru că se creează avantajul unuia din candidaţi. E dovadă în plus legat de existenţa statului paralel în România. Vreau să văd care este baza legală pe care s-au făcut interceptările. Alte instituţii aveau dreptul să facă parte din partea de procedură judiciară?Din câte ştiu, nu. Conform legislatiei, trebuie să vă aduc la cunoştinţă că nu am fost informat, desi exista obligativitatea să fiu”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Bomba lui Dragomir vine mănușă pentru suspendarea lui Iohannis

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, ţinta fiind Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar deschis în 2013 şi din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 2014, relatează Mediafax.

Fostul ofiţer SRI susţine că mandatul a fost dat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, şi se referă la fapte din anii 2000.

Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, potrivit lui Dragomir.

“În perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din România s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfăşoară în timpul campaniei prezidenţiale. Campania prezidenţială a avut loc la finalul anului 2014 ori acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am văzut vreodată şi care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicaţiilor, dar şi supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice. Este un mandat care are peste 80 de persoane ca ţinte”, a declarat, vineri. Daniel Dragomir, într-o conferinţă de presă..

Mandatul, spune Dragomir, a fost acordat de către colonelul Valentin Şelaru, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

“Acest mandat, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizări a Guvenului Ponta, se referă la fapte din anii 2000. Din acest dosar mai stufos, s-a desprins ceea ce ulterior s-a numit dosarul Microsoft. Însă acesr dosar pe care eu vi-l prezint se referă la un lucru mult mai grav, şi anume la acte de poliţie politică împotriva conducătorilor legitimi ai ţării”, a completat fostul ofiţer SRI.

Printre cele 80 de persoane interceptate şi localizate se numără Călin Popescu Tăriceanu, la acel moment preşedinte al Senatului şi candidat la alegerile prezidenţiale, Vasile Blaga, care la acel moment conducea campania electorală a unuia dintre candidaţi, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Eugen Orlando Teodorovici, Ioan Rus, Borbely Karoly, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Săniuţă, consultantul Bogdan Teodorescu, generalul Toma Zaharia, Sebastian Vlădescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Gabriel Berca.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version