Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și partenerul condamnatului penal Liviu Dragnea (PSD) la guvernare, le-a transmis, sâmbătă, organizațiilor partidului să le ceară românilor să nu ridice buletinele de vot pentru referendum, arătând că acest lucru echivalează cu participarea la scrutin.

„Atenţie! Mesajul clar către organizaţii este ca votanţii să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinelor echivalează cu prezenţă şi validarea referendumului. Trebuie să arătăm că nu suntem aşa de naivi încât să nu înţelegem aceste manevre. (…)

Ne propunem să boicotăm acest referendum şi pentru faptul că există un deficit democratic, un deficit de cunoaştere a modului în care funcţionează instituţiile europene şi a rolului lor. (…)

Referendumul este o diversiune prin care preşedintele a încercat să intre în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, în care altfel n-ar fi avut nicio cădere şi niciun rol.

Fură în acest fel startul pentru alegerile prezidenţiale, pentru campania de prezidenţiale (…) Cred că toţi îşi dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un fel de produs expirat”, a spus Tăriceanu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version