Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu exclude orice construcţie politică ”în prezent şi în viitor” cu partidul pe care îl conduce fostul şef de stat Traian Băsescu, despre care spune că este un apărător ”ipocrit” al statului de drept.

Susă foto: stirileprotv.ro
Susă foto stirileprotvro

”Nici în prezent şi nici în viitor, numele meu sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcţie politică cu Traian Băsescu, aşa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat”, susţine Tăriceanu într-o declaraţie politică remisă joi.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, el reia ce a spus într-o intervenție telefonică la televiziunea preferată:

“Vreau să clarific zvonurile privind apropierea între mine și Traian Băsescu sau între  ALDE și partidul pe care îl conduce fostul președinte. Și am vrut să clarific acest lucru, în fața opiniei publice, să vorbesc despre lucrurile care ne separă. Și principalul element este că: această caricatură de stat de drept de astăzi i se datorează fostului prședinte aproape integral. Este responsabil pentru ceea ce se întâmplă acum. A spus de mai multe ori că este mândru de ce a făcut, că a întărit instituțiile, dar realitatea politică și din alte domenii arată că instituțiile scăpate de sub controlul civil își fac de cap”.

Tăriceanu a evitat să amintească, totuși, de penalii de la PNL care s-au refugiat în partidul său – Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Ovidiu Silaghi – și care se vor regăsi, cu siguranță, pe listele de candidați de la Senat sau camera Deputaților.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version