Klaus Iohannis, președintele României, este așteptat să ia cât de curând o decizie radicală.

Trebuie să anunțe dacă acceptă sau nu cererea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției, de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Ultimele declarații ale sale arată că este puțin probabil ca Iohannis să accepte această revocare, însă Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, este convins că președintele României se va debarasa de șefa DNA.

“Din punctul meu de vedere, nu văd cum ar putea să o mai mențină domnul Iohannis pe doamna Kovesi în fruntea DNA când există acuzații atât de concrete. Președintele este obligat să vegheze la respectarea Constituției, iar procurorul șef al DNA este acuzat că a încălcat nu una ci trei decizii ale Curții Constituționale”, a fost mesajul transmis de Tăriceanu în timpul unei cunoscute emisiuni de televiziune.

Tăriceanu face pressing la Iohannis și insinuează că acesta este în pericol să rateze alegerile prezidențiale de anul viitor, dacă nu se debarasează acum de Laura Codruța Kovesi.

“Mingea va ajunge în terenul președintelui Iohannis, care pe mine mă surprinde că nu și-a luat o minimă precauție. Nu știu ce va face, dar nu poate ignora aceste elemente din raportul ministrului Justiției. Mie mi se pare că nu are deloc cunoștințe juridice, dar nici o minimă cultură politică. Este greu de înțeles cum de nu a reușit să se adapteze la cerințele funcției de președinte. Președintele își joacă viitorul politic, iar totul este cât se poate de clar. O revocă pe Kovesi sau nu mai prinde al doilea mandat ca președinte. Ne va arăta că a înțeles ce înseamnă funcția de președinte de stat sau acceptă că este președintele acestui stat paralel și își asumă că trebuie să-l protejeze. Prin această decizie el își va semna propria sentință”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version