“Nu susțin un miting de susținere, e absolut inutil”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marți, despre pleiada de mitinguri pe care PSD le-a anunțat prin Codrin Ștefănescu pentru data de 9 decembrie, exact de Ziua Internațională Anticorupție.

“Eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, a spus Tăriceanu mai întâi, la Parlament, întrebat de un jurnalist care este poziţia ALDE cu privire la mitingurile organizate de PSD şi dacă va participa la aceste.

”Nu ştiu cine organizează proteste, eu nu sunt încă informat, dar lumea e liberă să protesteze. Se întâmplă de atâta vreme. E în ultima vreme o anumită tendinţă de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament, care este forumul democratic, în stradă”, a opinat președintele Senatului.

Marți seară, Tăriceanu a repetat, de data aceasta la Antena 3: 

“Altfel, cred că, din moment ce eu consider că oamenii care nu împărtășesc aceleași opinii cu ale noastre au dreptul să-și spună punctul de vedere în mod liber, necenzurat, nu aș putea nici eu să le cer colegilor mei, să-i cenzurez în această opțiune. Deci, dacă au nemulțumiri, pot să o facă, pentru că un miting de susținere, într-adevăr, mi se pare absolut inutil, ca să nu spun că ar fi o formă ridicolă. Dar e adevărat că acum (…) mitingurile acestea au devenit o modă, așa încât fiecare, până la urmă, are dreptul să se manifeste cum consideră”.

Tăriceanu a adăugat că are cunoștință despre anumite nemulțumiri care ar putea justifica organizarea unor acțiuni de protest:

“Există și între colegii mei, între susținătorii mei — am discutat și cu cei de la PSD — oameni care au foarte, foarte multe nemulțumiri, unele deplin justificate. Unii sunt nemulțumiți de faptul că nu există răspunderea magistraților, alții sunt nemulțumiți de modul în care funcționează jusiția, lucru pe care îl vedem amplu reflectat în societate”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version