Deşi formaţiunea pe care o conduce ar fi vrut un guvern politic, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a făcut un pas în spate şi este decis să-l accepte pe favoritul preşedintelui Klaus Iohannis, respectiv pe Dacian Cioloş.

Tariceanu-Parlament

Tăriceanu a avut nu mai cuvinte de laudă la adresa lui Cioloş, despre care susţine că “este un om de calitate” şi că “a fost făcut comisar european la propunerea mea”. În plus, Tăriceanu spune că îl cunoaşte foarte bine pe Cioloş şi, “deşi nu obişnuiesc să folosesc superlative, pot să spun că Dacian Cioloş a făcut o figură excelentă”.

Astfel, se poate spune că Cioloş are mari şanse să devină premierul tehnocrat al României, după ce şi ALDE a dat cărţile pe faţă.

Tăriceanu a vorbit şi despre motivul pentru care ALDE ar fi preferat un premier politic: “varianta de guvern tehnocrat credem că trebuia evitată. Aveam nevoie de un premier pus pe considerente politice pentru că trăim într-o democraţie reprezentativă în care cetăţenii investesc cu încredere partide, programe, persoane, iar oamenii politici îşi asumă o responsabilitate. Dacă vorbim de un guvern tehnocrat, înseamnă că liderii politici se derobează de la responsabilităţi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version