Călin Popescu Tăriceanu bravează spunând că se aștepta ca președintele Klaus Iohannis să sesizeze CCR pe Legile Justiţiei, iar sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia are ca scop încetinirea procesului de aplicare a legilor.

“Era ceva de aşteptat ca preşedintele, odată ce legile ajung la instituţia prezidenţială, să sesizeze CCR. Nu-mi făceam niciun fel de iluzie că nu va recurge la acest instrument. Nu sunt în măsură să vă spun în mod categoric, dar aţi reţinut că, şi am spus-o şi eu, a menţionat-o şi ministrul Justiţiei, CCR când face controlul de constituţionalitate integrează întotdeauna şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Deci sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare al acestor legi”, a declarat Tăriceanu miercuri, la Senat.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version